История

Идеята възниква в края на 2011г., под формата на една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България!

Първоначално се развива изцяло в социалната мрежа Facebook като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета.

След десетина отказа и няколко неуспешни опита, създателят на инициативата не се отказава, а намира възможност в един проект на италианската фондация Unhate, който проект с подкрепата на общността и чрез гласуване печелят :) ! Със спечелената малка сума пари и с добавени малко лични средства, през 2013 г. стартира реалното засаждане на дървета и от тогава това е един непрекъснат процес, в който към момента имаме засадени и подарени над 225 000 нови дървета за България.

Едва ли можем да опишем всички акции и посоки, но сме засаждали/дарявали дървета из цялата страна, активно сме си партнирали с ЮЗДП, ДГС-София, ДГС-Сливница, ДГС-Етрополе, Столична Община, Община Средец, Община Габрово, стотици училища и детски градини в цяла България, а чрез доброволчески организации и приятели сме стигали в Бургас, Дряново, Свищов, Перник, Монтана, Пловдив, Велико Търново, Русе и мн.др. Гордо можем да заявим, че вече четири поредни години организираме събития, които се посещават от хиляди хора, които дават усмивки, възможността и радостта на хората – да засадят дърво, да направят добро! Историята е нещо, което ни показва пътя, който сме минали, но ние гледаме повече към бъдещето си, защото имаме цели.
 

big.jpg